Fredagsbuketten 30 Augusti


Fredagsbuketten 23 Augusti


Fredagsbuketten 7 Juni


Fredagsbuketten 30 Maj


Fredagsbuketten 24 Maj

Vi tänkte att nu får det bli sommar och gjorde en fredagsbukett med en härlig sommarkänsla. Buketten denna vecka innehöll Pion ”coral sunset” med kamomill, pistage och lokalt sjögräs.

Fredagsbuketten 17 Maj

På Norges nationaldag cyklade vi ut men den bukett med hortensia som bands samman med akleja ”Black Barlow”, eucalyptus, äppelkvistar och gräs. 

Buketterna är komponerade bundna så behåll gärna bandet och glöm inte att byta vattnet när det börjar bli grumligt. Hortensian kommer fortsätta vara vacker även som torkad. Så här kan du göra. När du tröttnat på buketten, ta ur horensian och ta bort alla blad på stjälken (om det finns några kvar). Du har nu en stjälk med en blomma 🙂 , snitta hortensian så den passar den vas som du vill ha den i. Fyll vasen med vatten så det stjälken når vattnet, låt den sedan sakta torka i vasen på en plats som inte är i direkt soljus.

Fredagsbuketten 10 Maj

Denna vecka innehöll buketten bl.a. pion, vild morot, nigella, alstroemeria, eucalyptus, pistage och torkad havre. 

Pioner kan ibland vara lite luriga och få för sig att inte slå ut. Du kan då hjälpa pionen genom att ta bort alla blad på stjälken. Sen som vanligt är det bra att ge dem nytt vatten när det börjar bli grumligt. 

Fredagsbuketten 3 Maj

En underbar bukett som dokumenterades av Stockholmdirekt som kom förbi garaget. Här hittar ni artikeln – Villaägarna i Söderorts nya lyxiga service.

Buketten innehåll bl.a. magiska Arabian Night dahlia, lövkoja, dacus carota, gräs och eucalyptus.

Fredagsbuketten 26 April

När pionerna slår ut så blir fredagsbuketten magisk. Denna vecka innehåll buketten bl.a Pioner, Viburnum, Pistacia & Santini. Hoppas ni njuter lika mycket som vi av årets första pioner! Lite tips med pioner. Försök ställa buketten på en lite svalare plats och inte för nära en fruktskål. Frukten kan utsöndra etylen som gör att blommarna vissnar snabbare. Sen gäller som vanligt – byt vatten ofta eller när det inte är klart längre.

Fredagsbuketten 19 april

Påskinspirerad blomsterbukett med bl.a. anemoner, ranunkel, kungsängslilja, dagkåpa och blodfläder. 

Fredagsbuketten 12 april

Nu börjar liljorna slå ut i buketten som cyklades ut den 12 april. Buketten innhöll; liljor, vaxblommor, eucalyptus och körsbärskvistar.

Tips, spara körsbärskvistarna de kommer i sinom tid att slå ut. Byt även vatten när det inte längre är klart så håller buketten längre. 

Fredagsbuketten 5 April

Den här veckan levererades en bukett med kvistrosor, eucalyptus, kängrutass, spirea, ranunkel och viburnum. Tipset för denna vecka är att ha en hög vas med mycket vatten och att använda den näring som var med i paketet. 

Fredagsbuketten 29 Mars

Nu i fredags cyklades den första fredagsbuketten i Örby ut. Vi hoppas ni uppskattade era buketter som denna vecka bl.a. kunde. innehålla:
Eucalyptus
Scabiosa
Iris
Fjädernejlika
Libretto – Tulpaner
Ranunkel

Försök att hålla vattnet fräscht och ha inte buketten på det varmaste stället i hemmet så håller den längre.